Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete egyik fő célja és küldetése, hogy az aromaterápia csodálatos világa elérhetővé váljon az érdeklődők számára, és bárki megtanulhassa felelősen használni az illóolajokat, alkalmazásukról, kémiájukról, eredetükről hiteles forrásból tanulhasson.

Az aromaterápia jelenleg Magyarországon hivatalosan a fitoterápia természetgyógyászati ág részét képezi, ezért ahhoz, hogy hivatalosan is aromaterápiával foglalkozhasson természetgyógyász (fitoterapeuta) képzést szükséges elvégezni.

Az AME nagy hangsúlyt fektet a minőségi, gyakorlati tudásra, amelyet az akkreditált tanfolyamokon, képzéseken keresztül bárki elsajátíthat. Folyamatosan keressük, az AME elvárásainak megfelelő képzéseket és tanfolyamokat kínáló partnereket.

Az AME olyan képzéseket és tanfolyamokat keres és ajánl, amelyek szakmai tartalma, felépítése az Egyesület elképzeléseivel és irányelveivel megegyezőek. Elvárásunk, hogy a partnerek lehetőségük szerint a gyakorlati képzésekhez bio, minősített bio, vadon gyűjtött, vagy etikus gazdálkodásból származó alapanyagokból készült illóolajokkal és/vagy gyógynövényekkel dolgozzanak.

Egyesületünk főbb oktatási irányelvei:

• Aromaterápia biztonságos alkalmazása kiemelt szempont kell, hogy legyen.
  • A képzés ne tartalmazza kimondottan egy termék/márka promótálását.
  • A képzési anyag részletes materia medicát tartalmazzon min. 20 illóolajról és/vagy hidrolátumról.