Nyilatkozat az illóolajok belső alkalmazásáról

Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete nem támogatja az illóolajok belső terápiás alkalmazását (orális, hüvelyi, vagy rektális) kivéve, ha azt a megfelelő klinikai szinten képzett egészségügyi szakember* javasolja, aki rendelkezik felelősség-biztosítással és együtt dolgozik azzal az orvosal vagy más egészségügyi szakemberrel, aki a páciens kezeléséért felelősséggel bír. A hígításra és használatra (mennyiség, alkalmazás gyakoriság, és használat időtartama) vonatkozó biztonsági előrásokat be kell tartani. A belsőleg felhasznált illóolajoknak harmadik, az előállítótól/forgalmazótól független fél által elkészített, megfelelő GC/MS teszttel kell rendelkeznie, mely az illóolajok tisztaságát, valódiságát igazolja.

* A megfelelő képzési szintnek tartalmaznia kell a kémia, az anatómia, a diagnosztika, a fiziológia, a formulázási irányelvek és biztonsági kérdések minden egyes belső útvonalon (orális, vaginlis vagy rektális) kapcsolatos kérdéseit.

Közzétéve: 2019.06.08