Nyilatkozat az illóolajok belső alkalmazásáról

Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete nem támogatja az illóolajok belső terápiás alkalmazását (orális, hüvelyi, vagy rektális) kivéve, ha azt a megfelelő klinikai szinten képzett egészségügyi szakember* javasolja, aki rendelkezik felelősség-biztosítással és együtt dolgozik azzal az orvosal vagy más egészségügyi szakemberrel, aki a páciens kezeléséért felelősséggel bír. A hígításra és használatra (mennyiség, alkalmazás gyakoriság, és használat időtartama) vonatkozó biztonsági előrásokat be kell tartani. A belsőleg felhasznált illóolajoknak harmadik, az előállítótól/forgalmazótól független fél által elkészített, megfelelő GC/MS teszttel kell rendelkeznie, mely az illóolajok tisztaságát, valódiságát igazolja.

* A megfelelő képzési szintnek tartalmaznia kell a kémia, az anatómia, a diagnosztika, a fiziológia, a formulázási irányelvek és biztonsági kérdések minden egyes belső útvonalon (orális, vaginlis vagy rektális) kapcsolatos kérdéseit.

Közzétéve: 2019.06.08

Kedvezményt adók

Szakmai tagok számára az alábbi kedvezményadók kínálnak termékeikből és szolgáltatásaikból kedvezményeket. (A kedvezmények mértéke csak szakmai tagok számára elérhető.)

Kedvezményt adók

Pártoló tagok számára az alábbi kedvezményadók kínálnak termékeikből és szolgáltatásaikból kedvezményeket. (A kedvezmények mértéke csak pártoló tagok számára elérhető.)