ÓVODA PROGRAM

ÓVODÁSOK TESTI ÉS LELKI HARMÓNIÁJÁNAK TÁMOGATÁSA ILLÓOLAJOKKAL

AROMATERÁPIA ÓVODAI KÖRNYEZETBEN

Tisztelt Intézmény Vezető, Kedves Szülők!

Szeretnénk figyelmébe ajánlani az aromaterápiás egészségmegőrzés alternatív lehetőségét, amelyet Egyesületünk a társadalmi felelősség vállalás jegyében indított útjára! Gyermekeink közösségi életben való részvétele szellemi, lelki fejlődésük záloga.

A fertőző betegségek, nem csak a csöppségek egészségét teszik próbára, hanem szeretteikét is! A munkahelyi távolmaradások okozta feszültségekről nem is beszélve. A közösségi terek légfertőtlenítésére, a kiegyensúlyozott és nyugodt környezet támogatására kiváló lehetőséget nyújt az aromaterápia, és ezen belül az illóolajok.

Az aromaterápia olyan szelíd gyógymód, amely hatékonyan segíthet a megelőzésben. Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete szakemberek ajánlásával igyekszik támogatni a módszertannal élő óvodákat, iskolákat!

Az aromaterápiával kiválóan kiegészíthető egészség megőrző programjaik. Nagy biztonsággal alkalmazható felső légúti fertőzések megelőzésében, a betegség enyhébb tüneteket produkáló lefolyásában. Egyesületünk kiemelt programjai között szerepel a pontos információk átadása, a társadalmi felelősségvállalás keretén belül, pedig a gyermekek védelme. Hisszük, hogy az óvodáskorú gyermekek bevonásával végzett felvilágosítás, lehetőséget nyújt nem csak fizikailag egészségesebb, de mentálisan is kiegyensúlyozottabb generációk eljöveteléhez.

A munkahelyi egészségfejlesztés egyre fontosabb terület Magyarországon. Óvoda projektünkkel nem csak információt kívánunk átadni, de egy széleskörűen működő egészség megőrzési lehetőséget, mind a gyermekek, mind az óvodai dolgozók számára. A felnőttek viselkedése, kultúrája, ápoltsága, beszéde példaként hat a gyermekekre, ezért tudatosan kell, hogy befolyásoljuk a gyermekek egészséghez kapcsolódó elképzeléseit. Az óvodapedagógusok egészség-megőrzési attitűdje modellt, mintát jelent a gyermekek számára.

Az óvoda minden dolgozójának és a családoknak érdeke, a közösségben fenntartani a fertőzésmentes állapotot. Az óvodai egészségnevelés csak akkor lehet igazán eredményes, ha az óvoda és a szülők szorosan együttműködnek. Ebben a folyamatban az egészségnevelés támaszkodik a pedagógusok szakismeretére, a megelőző programokra – prevencióra -, és a szülők aktív közreműködésére. A felvilágosító tájékoztatást a pedagógusok és szülők számára Egyesületünk biztosítja. A programhoz kapcsolódó tájékoztató anyagokat a szülők tájékoztatásához az intézményvezető részére Egyesületünk biztosítja a programban részt vevő Óvodák számára.

ÉRDEKLŐDIK PROGRAMJAINK IRÁNT?

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
Önkéntesen hozzájárulok adataim kezeléséhez és őrzéséhez az üzenethez kapcsolódóan, annak írásos visszavonásáig.